Tips til søking av læreplass

Først må du bestemme deg for hvilket fagområde du vil søke læreplass i. Barnehagene har ulike satsningsområder, hva kan du tilby? 

  • Finn aktuelle bedrifter du kunne tenkt deg å være i. Bor du i distriktet er det godt mulig at det er bedrifter i nærheten du kan få læreplass i.
  • Ta kontakt med bedriftene ved personlig oppmøte (anbefales) eller epost. Følg opp med en telefonsamtale eller epost noen dager etterpå. Når du ringer bedriften: presenter deg, hør om de har mottatt/vurdert søknaden din. Fortell at du vil søke læreplass hos dem/har sendt dem en søknad om læreplass, fordi du vil satse på en utdannelse innen deres bransje.

Til sist: hør om de kunne tenke seg et møte med deg. Mange bedrifter som aldri har hatt lærling kan bli godkjent lærebedrift. Opplæringskontoret sørger for å kartlegge bedriftens kompetansenivå, og om alle mål i læreplanen kan fullføres, før vi godkjenner bedriften. Kontakt oss om du er i tvil.

  • Ønsker bedriften en samtale med deg? Møt med et smil, hensikten er å få læreplass! Vær forberedt! Sjekk ut bedriftens hjemmeside før du kommer og les deg opp. For mange er dette første gang de søker jobb, men bedriften er vant til dette og tar forhåpentligvis godt imot deg. Det er meget sannsynlig at du må søke i mange bedrifter før du får en avtale, dette er en naturlig del av prosessen. Ønsker bedriften deg som lærling, ringer du oss, vi ordner resten.
  • Noen bedrifter kjenner ikke til lærlingeordningen. Har bedriften spørsmål, ber du dem kontakte oss i Opplæringskontoret. Vi sørger for god informasjon og utfører alt nødvendig papirarbeid i forbindelse med dette.

Vi er her for å hjelpe deg! Bruk oss!

Lykke til!